Intensief tekenen naar levend model


Van 27 juni tot en met 01 juli 2011 heb ik samen met 16 andere tekenliefhebbers deelgenomen aan een cursus "tekenen naar model" in Deerlijk gegeven door Georges Schelstraete. De cursus was vrij intensief en vermoeiend maar de resultaten waren, al zeg ik het zelf, verrassend.

Vijf dagen na elkaar hebben we ons ondergedompeld in de techniek van kijken, observeren, inschatten en vastleggen op papier van het model. Elke dag kregen we een ander model
  die het beste van zichzelf gaven. Veel tijd kregen we niet om de verhoudingen en de poses vast te leggen, vijf tot tien minuten om te beginnen. We werden erop gewezen met onze "ogen dicht" te kijken om de verschillende schaduwvlakken ten opzichte van elkaar te onderscheiden en zo snel het model op papier weer te geven. Een hele klus waarvan ik hier graag de resultaten met jullie deel.

Peter.
zwart conté krijt op papier 

2 opmerkingen:

Willy. zei

Eindelijk weer, een gekende ster aan het Bloggerfirmament!!
Het werd zowat tijd...
Succes, in deze grootste,creatieve internationale gemeenschap.
Willy

peter zei

dank je wel Willy, deze week terug gestart. Wegens geen model ben ik kubussen en andere geometrische figuren gaan tekenen. Ik stond direct met beide voetjes op de grond, oefenen, oefenen en oefenen.'t Was wel heel plezant hoor.
Tot binnenkort.
Peter